Riders for Health - Nederlands

Riders for Health managed en onderhoudt voertuigen die gebruikt worden om vitale gezondheidszorg te geven aan bewoners van de meest afgelegen plekken in Afrika. We leiden gezondheidswerkers op zodat ze met een motor om kunnen gaan, en ook de 4-wiel aangedreven voertuigen veilig kunnen besturen in moeilijk terrein. We leren hen ook hoe ze het dagelijks basis onderhoud moeten doen, en onze hoog opgeleidde technici plegen 1x per maand onderhoud aan de voertuigen zodat ze nooit met pech stil komen te staan.

Wat we doen

In de afgelegen gebieden wonen families vaak té ver weg om naar het dichtsbijzijnde gezondheids steunpunt te lopen, en één gezondheidswerker kan verantwoordelijk zijn voor 20.000 patienten, die verspreid wonen in moeilijk begaanbare gebieden. Zonder betrouwbaar transport zou het zo goed als onmogelijk zijn deze families van regelmatige gezondheidszorg te voorzien.

Het is Tsepo Kotelo’s werk om HIV en tuberculose patienten te bezoeken die in afgelegen berggebieden in Lesotho wonen. Toen hij de motor van Riders for Health had, was Tsepo in staat een dorp (Ha Thaba-Bosiu) op 80 kilometer afstand voor het eerst te bezoeken.

Toen hij aankwam, werd hem verteld dat hij de eerste gezondheidswerker ooit was die het dorp bezocht. Zonder zijn motor zouden honderden mannen, vrouwen en kinderen nog steeds geen beschikking hebben over regelmatige gezondheidszorg.

Riders for Health is actief in zeven landen in Afrika en we hebben alleen locale mensen in dienst, zodat de kennis en ervaring die ze bij ons opdoen in het land zelf blijft, ook voor de komende generaties, en op deze manier wordt werkgelegenheid en locale beschikbaarheid bevorderd. We onderhouden momenteel meer dan 1.300 voertuigen, waarmee gezondheidszorg voor 12 miljoen mensen in Afrika gegarandeerd is. In 2015 hopen we dit aantal naar 25 miljoen te verdubbelen, maar daarbij hebben we uw hulp nodig.

Doe mee

Riders is ongelooflijk bevoorrecht met supporters over de hele wereld, die geld doneren, inzamelen, vrijwilligerswerk doen tijdens evenement en helpen meer bekendheid aan Riders te geven bij familie en vrienden. Onze toegewijde vrijwilligersgroep in Nederland is aanwezig bij diverse motorsport evenementen om geld in te zamelen voor Riders, met een specifiek doel: Gambia. Riders for Health Benelux geeft ook presentaties over het werk van Riders bij bedrijven en scholen. Zie voor informatie onze website www.riders.nl waar het laatste nieuws betreffende onze activiteiten te lezen is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Riders for Health Benelux
Alexander Dubcekweg 14
9403 XB Assen
Holland
Telephone: 00-31-592-340604
Mobile: 06-25416746
Email: wvanderburg@yahoo.co.uk

Maak een verschil

Elke donatie, groot of klein, maakt een enorm verschil voor de families die in de afgelegen gebieden van Afrika wonen.

  • €15 genoeg brandstof om een gezondheidswerker twee weken lang in staat te stellen afgelegen gebieden te bezoeken
  • €25 een gereedschaps-set voor een gezondheidswerker zodat dagelijks basis onderhoud aan het voertuig kan worden gedaan voordat hij/zij op pad gaat
  • €310 beschermende kleding voor een gezondheidswerker om zeker te stellen dat ze veilig op pad kunnen
  • €1,250 stelt een gezondheidswerker in staat een jaar lang zijn/haar werk te doen

Klik hier om vandaag nog een donatie te doen en de bewoners van Afrika’s meest afgelegen gebieden een kans te geven op een gezondere toekomst.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: